‘s Lands Hospitaal wandelmarsgroep zet 'potje met vet' weer op tafel
24 May 2007

Operatiekamer ’s Lands Hospitaal verbeterd

" b7158d9d98b0555482c6f2a36fa432f7.jpg
     

Paramaribo - De operatiekamer van het ’s Lands Hospitaal heeft enkele nieuwe apparaten bij gekregen. In de recovery- kamer (uitslaapkamer) zijn er 4 recovery monitoren aangebracht en is er ook eentje in de ontvangstruimte geplaatst. Deze monitoren hebben als doel de vitale functies van de patiënt m.n. de hartslag, ademhaling en bloeddruk te bewaken. Naast deze monitoren is er ook een narcose afzuiginstallatie klaargezet om er voor te zorgen dat de narcosedamp niet in de ruimte blijft hangen.
Dit alles is mede tot stand gekomen met de hulp van de twee Nederlandse deskundigen drs. Leendert Bruynder en technicus Harry van Schaik. Leendert Bruynder, anesthesioloog in het Zaans Medisch Centrum, heeft met deze schenking voor de tweede keer het ’s Lands Hospitaal geholpen op het gebied van anesthesiologie. Maar deze keer heeft hij volgens Cynthia Rozenblad, de algemeen - directeur van het hospitaal, zich meer gericht op de technische faciliteit van het ziekenhuis.
Harry van Schaik, is de ontwerper van deze afzuiginstallatie in twee Amsterdamse Ziekenhuizen en hij is heel actief geweest bij het installeren van de apparaten. Van Schaik zegt blij te zijn dat hij een bijdrage kan leveren tot een veiligere situatie voor de patiënt en de mensen die zich voortdurend in een anesthesie ruimte bevinden. Volgens de algemeen -directeur betekent dit niet het eindpunt, maar is hiermede een begin gemaakt van een goede samenwerking.

Bron: Dagblad Suriname

Overig Nieuws: